Akın kardeşim öncelikle merhaba,
Bir karadeniz çocuğu olarak ben de KTÜ'de amerikan futbolu takımı olmamasına hep üzülmüşümdür. Şuan 9Eylül Efeleri'nde forma giyiyorum ve biz de bu takımı kurarken aynı sorunlarla karşı karşıyaydık. Size az da olsa yol gösterici olabilmek için takımımızı nasıl kurduğumuzdan bahsedicem.
Başlangıçta okulumuz hiçbir şekilde destek vermedi, zaten sponsor bulmak çok çok zor. Öncelikle kararlı 5-6 arkadaş toplandık. İlk iş olarak bize destek olucak bir öğretim görevlisi bulmak oldu. Okul içinde bir topluluk olunca böyle birine ihtiyaç oluyor. Fen Ed. Fak.'inde öğretim görevlisi hocamız Serkan Koç bize destek oldu. Daha sonra bu spora çok emek vermiş, zamanında milli takıma çağrılmış oyuncular olarak Eren Galioğlu, Tolga Sinan Alp ve koçluk deneyimi olan Selçuk Şentürk takımımıza koç oldular ( isim verdim çünkü kendilerine karşı sonsuz vefa borcumuz var ). Hızlı yol alabilmek için tecrübeli isimlerden yardım almak daha faydalı olur. Daha sonra okulda tanıtım çalışmalarına başladık takıma oyuncu kazandırmak adına. Tabi bu çalışmalar için de maddi kaynağa ihtiyaç var ( tanıtım broşürleri gibi). Biz okul şenliklerinde standlar kurduk, bira sattık, sucuk ekmek sattık cebimizden katkı sağladık bir şekilde başlangıç işleri için lazım olan masraflarımızı sağladık kendi çabalarımızla. Tabi gün geçtikçe takıma katılmak isteyenlerin de sayısı arttı.
Tabi bize ekipman da lazımdı ama şenliklerde kaçak bira satarak ekipman parası toplamak imkansız. Koçlarımız bizlere güvendi ve bankadan kredi çektiler ekipman alabilmemiz için ( ki bu büyük risk aslında hiç tanımadığın çocuklara güvenip böyle bir yükün altına girmek ). Krediyi çektik, 2. elde olsa ekipmanlarımızı formalarımızı aldık. ( Bu arada başka bir takım tarafından sırtımıza ekstra yükler de konuldu, daha borcumuz bitmeden tekrar kredi çekmek zorunda kaldık ama bu konuları konuşmanın şimdi yeri değil ve bana düşmez ) Yaklaşık 20 milyar TL belki de daha fazla borcun altına girdik. Kredi ödemelerini de bütün takım oyuncuları olarak her ay bir öğrenciyi sarsmayacak düzeyde cebimizden destek olarak ödedik.Yeri geldi oturduğumuz evin kira parasını çıkardık verdik, cebimizdeki son paramızı koyduk, arkadaşlarımızdan borç aldık ama bir şekilde kredi borçlarını ödedik ve kendi ekipmanlarına sahip olan bir takım olduk. Bu şekilde okula yada bir şirkete bağlı kalmaktan kurtulduk.
Benim öncelikli tavsiyem yanına yoldaş olucak, yarı yolda bırakmayacak, tereddütsüz güvenebilceğin birkaç arkadaş bul. gerisi bir şekilde oluyor. çok zorluklar, aksaklıklar yaşıcaksınız ama yeter ki 'biz bu sporu yapmak istiyoruz' diyin yeter.