Ben de podcastler ile ilgili bir iki sey yazmak istiyorum. Öncelikli olarak Alex Smith takintisina deyinecegimden, buraya yaziyorum. Su an NFL´de 70 80 civari QB vardir, Alex Smith bu QB´ler icinde, 10. - 20. sira arasinda gösterilebilir. En kötü ihtimalle, ligin en iyi 20. QB´sinden bahsediyoruz. Arkadas, bu podcastlerde Smith´e nicin bu kadar giydiriliyor? Sporu hic bilmeyen adam da, Manziel´den falan bahsediliyor sanicak. Bu adam SF´de gayet iyi oynarken kesildi, Chifs´e gitti. Bambaska bir takimda yine basarili oldu ve adamin oynadigi takimlar mac kazaniyor, bunu unutmayalim. 2011 playoff´larindaki Saints maci da ayrica efsanedir. Kötü QB denilince, Alex Smith´ten önce en az 10 starter gelir aklima. Bu isin bir yönü, diger yönü de söyle: Ben genelde büyük siteleri takip ediyorum. CBS, Bleacher Report, NFL.com, ESPN, 49erswebzone, vs. Bu sitedeki yorumcular da yaptiklari yorumlarda cok resmi davraniyorlar. Atiyorum, gecen sene NFL.com´daki yazarlarin hemen hemen hepsi MVP Cam Newton olmali demisti. Biri de cikip, ben bu adami sevmem diye yazmamisti. Dolayisyla, böyle standart yorumlar da bikkinlik veriyor. O acidan bu podcast´lerdeki kisisellestirme cok güzel. Ne biliyim Alex Smith (olumsuz anlamda), veya Tim Tebow (olumlu anlamda) takintilari güzel. Sadece, benim sevdigim bir adamin sürekli kötülenmesi beni kil ediyor. Ama, adam iyi QB.
Podacastlerde ne konusulabilir? Ben kendi adima, ´´Su takimin durumu ne olur?´´ ´´Bu takimin derecesi nasil olur?´´ gibi sorulardan ziyade su tarz konulari daha ilginc buluyorum:
1. Taktiksel konular: Nickel formation nedir? I-formation nedir? No-huddle offense nedir?
Tabii bu konulari, iki dakka icinde google´dan da ögrenebiliriz, ki ögrendim. O acidan buraya soru yazmayi mantikli bulmuyorum bu konularda, ama böyle teknik konular araya serpistirilirse güzel olur.
2. Salary cap uygulamasi nasil oluyor? Simdi bu sene cap, 140 milyon dolarsa ve ben 100 milyon dolar maas ödüyorsam, kalan 40 milyon dolari seneye kullanabiliyor muyum?
3. Garanti kontratlar nasil oluyor? 100 milyon dolar 5 yillik kontrat, 50 milyon dolari garanti diyelim. Bu 50 milyon dolar garanti para 3 yil icinde ödeniyorsa, son iki sene hic para vermeden oyuncuyu gönderebiliyor muyum? Yoksa, bu garanti para da mi yillara yayiliyor?
4. Oyuncular birligi ve lig yönetimi arasinda yapilan anlasmanin icerigi nedir? Parayi biliyoruz da, baska neler var?
5. Draft edilecek oyunculara nasil karar veriliyor? Ve, bu mock draftlarda ayni oyuncular nasil hep üst siralardan gidiyor? Bunu özellikle merak ediyorum. Yani, bir siralama cikiyor ki, hemen hemen tüm mock draftlar ayni gibi.
Podcastler icin cok tesekkürler yeniden,